Ndërlidhjet

Përpjekjet e BE-së për integrim të Gjeorgjisë, Moldavisë dhe Ukrainës


Ilustrim

Komiteti për punë të Jashtme i Parlamenit Evropian, ka bërë thirrje për sanksione të rrepta ndaj Rusisë dhe për një mekanizëm që sjellë vendet e partneritetit lindor, Gjeorgjinë, Moldavinë dhe Ukrainën më afër Bashkimit Evropian.

Komiteti ka aprovuar rekomandimet në votën e 10 tetorit, para samitit të Partneritetit Lindor (EaP) në Bruksel, më 24 nëntor.

Rekomandimet janë jo detyruese dhe mund të injorohen gjatë takimit të krerëve të BE-së dhe qeverisë me homologët nga gjashtë vendet e partneritetit lindor, që përfshijnë po ashtu Armeninë, Azerbajgjanin dhe Bjellorusinë.

Gjeorgjia, Moldavia dhe Ukraina kanë përpiluar marrëveshje të ndërmjetësimit, për të forcuar lidhjet me Bashkimin Evropian

XS
SM
MD
LG