Ndërlidhjet

Miratohet projekt buxheti për vitin 2018


Ilustrim

Qeveria e Republikës së Kosovës, ka miratuar projektligjin për buxhetin e Kosovës për vitin 2018, i cili do të procedohet për shqyrtim dhe miratim në Kuvendin e Kosovës.

Projektbuxheti, parasheh të hyra të përgjithshme në vlerën prej 1 miliard e 829 milionë euro, ndërsa shpenzimet do të kapin shifrën prej 2 miliardë e 82 milionë euro.

“Projektligji përcakton buxhetin dhe me miratimin e tij do të bëhet i detyrueshëm për të gjitha institucionet që përfshihen në këtë Buxhet të Republikës së Kosovës për vitin 2018”, thuhet në një komunikatë për media lëshuar nga zyra e kryeministrit të Kosovës.

Ministri i Financave në Qeverinë e Kosovës Bedri Hamza ka vlerësuar se ky buxhet do të siguroj qëndrueshmëri të rritjes ekonomike të vendit, mbështetje të veprimtarive ekonomike, rritje të transfereve sociale dhe rritje te investimeve kapitale.

XS
SM
MD
LG