Ndërlidhjet

Maqedoni, Greqi: Konsultime të zyrtarëve me liderët politikë për emër


Zoran Zaev (majtas) dhe Alexis Tsipras gjatë takimit të tyre në Davos të Zvicrës para tri ditësh

Kryeministrat e Greqisë dhe Maqedonisë, përkatësisht, Alexis Tsipras dhe Zoran Zaev, gjatë ditës së sotme mbajnë konsultime me liderët politikë në vendet e tyre, për strategjinë para takimeve të parapara javën e ardhshme, në përpjekje për zgjidhjen e konstestit për emrin e Maqedonisë.

Kryeministri i Greqisë, Alexis Tsipras, sot takohet me liderët kryesorë politikë në Athinë, ndërsa ai i Maqedonisë, Zoran Zaev, po ashtu, sot në Shkup, takohet me liderët politikë në vendin e tij, për diskutim për çështjen e emrit.

I dërguari i Kombeve të Bashkuara për kontestin për emër ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë, Mattew Nimetz, gjatë javës së ardhshme do të takohet me liderët e të dy vendeve.

XS
SM
MD
LG