Ndërlidhjet

Agjencia Kundër Korrupsionit: Vendimi për rritje të pagave, i jashtëligjshëm


Foto nga një mbledhje e Qeverisë së Kosovës

Agjencia Kundër Korrupsionit e ka cilësuar të jashtëligjshëm vendimin për rritje të pagave nga ana e kabinetit qeveritar, të kryesuar nga kryeministri Ramush Haradinaj.

Zyrtarët e lartë publikë (kryeministri, zëvendëskryeministrat, ministrat dhe zëvendësministrat) që kanë votuar këtë vendim thuhet në një opinion të Agjencisë Kosovare Kundër Korrupsionit, “kanë vepruar në kundërshtim me Ligjin për Parandalimin e Konfliktit të Interesit, konkretisht me konfliktin e interesit ‘rast për rast’” dhe dispozitat tjera ligjore

Në një opinion, Agjencia Kundër Korrupsionit, rekomandon që “vendimi të kthehet në rishqyrtim, duke shfrytëzuar mënyra tjera ligjore të cilat nuk bien ndesh me Ligjin për Parandalimin e Konfliktit të Interesit dhe legjislacionin tjetër relevant në fuqi”.

XS
SM
MD
LG