Ndërlidhjet

Avokati në Uashington pranon se ka gënjyer FBI-në


Avokati, Alex van der Zwaan, teksa ka arritur në gjykatën në Uashington

Avokati, Alex der Zwaan, ka pranuar fajësinë për deklarata të rrejshme dhënë agjentëve federalë të zbatimit të ligjit në Shtetet e Bashkuara, lidhur me hetimet e këshilltarit special, Robert Mueller, që po heton ndonjë bashkëpunim të mundshëm në mes të zyrtarëve rusë dhe ndihmësve të presidentit amerikan, Donald Trump.

Alex van der Zwaan, vjehrri i të cilit është miliarderi, German Khan, ka bërë deklaratën për fajësi më 20 shkurt, në një gjykatë në Uashington.

Ai është personi i gjashtë që pranon fajësinë apo është paditur nga ekipi i Muellerit.

Ai është akuzuar se ka gënjyer hetuesit lidhur me komunikimet që ka pasur me ish-ndihmësin e fushatës së Trumpit, Rick Gates.

Edhe Gates është paditur vitin e kaluar për komplot dhe pastrim parash.

Një dokument i gjykatës më 16 shkurt, ka njoftuar se van der Zwaan, ka asgjësuar disa emaile, që i ka kërkuar ekipi i Muellerit.

Në kërkimet e Muellerit, ka shqetësime për punën e van der Zwaan në vitin 2012, në një kompani ligjore amerikane e cila ishte angazhuar nga ministria e Drejtësisë në Ukrainë, lidhur me gjykimin e ish-kryeministres, Yulia Tymoshenko.

Akuzat nuk përmendin fushatën presidenciale të Trumpit, në të cilën kanë punuar edhe Gates edhe shefi i tij, Paul Manafort.

Mirëpo pranimi i fajësisë nga ana e van der Zwaan, mund të rrisë presionin për Gates dhe Manafort që të bashkëpunojnë me ekipin e Muellerit.

Ende nuk është identifikuar kompania ligjore për të cilën ka punuar avokati, van der Zwaan.

XS
SM
MD
LG