Ndërlidhjet

Hahn: Nuk ka biletë falas për në BE


Komisionari për zgjerim i Bashkimit Evropian, Johannes Hahn.

Komisionari për zgjerim i Bashkimit Evropian, Johannes Hahn, tha se BE-ja do të pranojë anëtare të reja vetëm kur të dyja palët të përfitojnë nga ky proces.

"Në rrugën drejt BE-së, nuk ka shkurtesa apo bileta falas dhe kjo vlen për të gjitha vendet", tha Hahn në konferencën për zgjerim, të organizuar nga Komitetit për Bashkëpunim Rajonal.

Ai theksoi se zgjerimi i mëtejshëm i BE-së është edhe në interes të institucioneve evropiane, sepse bëhet fjalë për krijimin e stabilitetit, marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë dhe pajtimin.

"Partnerët tanë në Ballkanin Perëndimor e dinë shumë mirë se do të vijë deri te zgjerimi vetëm nëse të dyja palët përfitojnë", tha Hahn, raporton Shërbimi i Ballkanit i Radios Evropa e Lirë.

"Të gjitha çështjet dypalëshe duhet të zgjidhen në mënyrë të detyrueshme para pranimit", theksoi Hahn.

Sipas tij, Strategjia për Ballkanin Perëndimor e bën të qartë se rajoni duhet të bëjë reforma dhe ndryshime thelbësore.

XS
SM
MD
LG