Ndërlidhjet

Zona e veçantë ekonomike amerikane në Gjakovë


Fotografi nga arkivi
Fotografi nga arkivi

Qeveria e Kosovës ka miratuar, të martën, formimin e Zonës së veçantë ekonomikë amerikane, e cila është vendosur të jetë në Komunën e Gjakovës.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka theksuar se ky vendim është marrë në bazë të propozimit të grupit punues, të cilin e ka themeluar Qeveria e Kosovës në muajin maj të këtij viti.

“Janë hapur të gjitha mundësitë që të përgatitet plani i fizibilitetit. Shpresojmë që të bashkëpunojmë edhe me USAID-in amerikan dhe kësisoji ta kemi një adresë për investitorët amerikanë, për kompanitë amerikane në Kosovë, ku do t’i gëzojnë të gjitha privilegjet, për ta bërë atraktive ekzistencën e kësaj zone për investime në Kosovë”, ka thënë Haradinaj.

Ai e ka quajtur këtë si lajm të mirë ekonomik dhe që vjen në prag të 4 Korrikut, Ditës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

XS
SM
MD
LG