Ndërlidhjet

Tetë vjet nga legaliteti i pavarësisë së Kosovës


Kosova shënon sot tetë vjet që nga legaliteti i deklaratës së pavarësisë së Kosovës nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (GJND).

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, në një postim në rrjetin social Facebook tha se ky vendim i parapriu shumë proceseve politike, në të cilat ishim të bashkuar, duke ia siguruar Kosovës ndër fitoret më të mëdha ndërkombëtare.

“Edhe sot, na presin shumë sfida, e për tejkalimin e tyre duhet të japim kontribut të gjithë, për t’i siguruar fitoret e radhës së shtetit tonë, anëtarësimet në BE, NATO dhe OKB”, thuhet në postim.

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë, tetë vite më parë pati dhënë mendimin se shpallja e pavarësisë së Kosovës ishte në harmoni me të Drejtën Ndërkombëtare.

XS
SM
MD
LG