Ndërlidhjet

Haradinaj: Propozimi i parë për statutin e Asociacionit, brenda afatit


Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj

Hartimin i statutit të Asociacionit të komunave me shumicë serbe është një proces dhe rezultati i parë, në formë propozimi, do të jepet më 4 ose 5 gusht, ka thënë kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj.

“Megjithatë, procesi do të vazhdojë. Fillimisht, do paraqitet statuti i hartuar nga Ekipi menaxhues. Më pas, Qeveria dhe të tjerët mund t’i kenë vërejtjet ose këshillat e tyre. Në fund duhet të jemi të sigurt që është në harmoni me ligjet dhe Kushtetutën e Kosovës, ashtu siç edhe e thotë marrëveshja”, ka thënë Haradinaj gjatë një konference për medie.

Brukseli zyrtar pret nga pala e Kosovës që në afat deri më 4 gusht ta hartojë statutin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe.

XS
SM
MD
LG