Ndërlidhjet

Jordania nuk do të ripërtërijë lëshimin e territorit ndaj Izraelit


Ilustrim

Autoritetet zyrtare në Jordani i thanë Izraelit se nuk do të ripërtrijnë kontratën 25 vjecare të përdorimit të territorit të saj përgjatë kufirit, në të cilin Izraeli kishte të drejta deri më 1994, nën traktatin për paqe, por tha se do të diskutojë për zgjatjen e përdorimit.

Sipas, Izraeli ka pasur të drejtë të udhëtojë në disa pjesë të Jordanisë dhe të shfrytëzojë disa toka.

Mbreti Abdullah, që ka qenë nën presion public për të përfunduar marrëveshjen e përdorimit të tokës, tha se Mbretëria ka dashur të ushtrojë sovranitet të plotë në të dy zonat.

Kryeministri Benjamin Nenanyahu, tha se vendi i tij do të negociojë me Jordaninë për vazhdimin e marrëveshjes 25 vjecare.

Marrëveshja 25 vjecare përfundon vitin e ardhshëm.

XS
SM
MD
LG