Ndërlidhjet

Në Kosovë dekretohen dhe betohen 37 gjyqtarë të rinj 


Prishtinë, 21 janar 2019..

Në një ceremoni solemne para presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, gjyqtarë të rinj, shtatë prej të cilëve nga komuniteti serb, bënë betimin të hënën, duke u zotuar se do t’i qëndrojnë besnikë Republikës së Kosovës, Kushtetutës, ligjeve në fuqi dhes se do t'i respektojnë rregullat e etikës profesionale.

Me ketë rast, presodeni Thaçi tha se “sot është ditë e veçantë për Republikën e Kosovës, sepse sistemit gjyqësor i bashkohen edhe tridhjeteshtatë gjyqtarë të rinj".

Sipas tij, Kosova vazhdimisht po bën reforma në sistemin gjyqësor, me qëllim që ai të funksionojë sa më mirë.

“Shteti i Kosovës është ndërtuar mbi parimet kushtetuese, të gjithëpërfshirjes, të barazisë dhe të lirisë së secilit individ, që të realizojë vetveten dhe të kërkojë lumturinë e tij/saj pa iu cenuar asnjëherë e drejta që të jetë pjesë e shoqërisë kosovare", tha Thaçi.

"Republika e Kosovës ka miratuar masa adekuate për të promovuar një barazi të plotë dhe efektive ndërmjet pjesëtarëve të komuniteteve në të gjitha fushat e jetës ekonomike, shoqërore, politike dhe kulturore. Edhe sot dekretimi dhe betimi i këtyre gjyqtarëve pasqyron plotësisht natyrën shumetnike të Republikës së Kosovës”, u shpreh Thaçi.

XS
SM
MD
LG