Ndërlidhjet

MPJ kërkon kujdes nga qytetarët e Kosovës që kalojnë nëpër Serbi


Prishtinë
Prishtinë

Ministria e Jashtme e Kosovës përmes një komunikate për opinion i këshilloi shtetasit e Kosovës për kujdes dhe maturi, në rast se nuk mund të shmangin qarkullimin nëpër territorin e Serbisë.

"Ministria e Punëve të Jashtme vlerëson se Serbia nuk është më një territor, i cili ofron as siguri minimale për integritetin e tyre fizik dhe juridik dhe as për familjarët e tyre. Për rrjedhojë, sugjerohet evitimi i përkohshëm i qarkullimit përmes këtij vendi", thuhet në komunikatë.

E njëjta sqaron se ky njoftim vjen si rezultat i, siç thuhet, arrestimeve të vazhdueshme të qytetarëve të Republikës së Kosovës nga ana e institucioneve të Serbisë.

"Një numër i tyre madje edhe është keqtrajtuar fizikisht dhe psikologjikisht", thotë komunikata.

Lëvizja e lirë parashihet me njërën nga marrëveshjet që Kosova dhe Serbia kanë arritur në kuadër të dialogut për normalizimin e marrëdhënieve.

Newsletter

Gjithçka që duhet të dini për temën më të diskutuar të javës jua sjellim të enjteve në tre minuta. Regjistrohuni për t'u informuar të parët!

XS
SM
MD
LG