Ndërlidhjet

Koreja e Jugut thotë se te 116 pacientë u përsërit sëmundja COVID-19


Foto ilustrim nga Koreja e Jugut.

Koreja e Jugut ka raportuar se të paktën 116 persona që ishin shëruar nga koronavirusi i ri kanë dalë sërish pozitiv.

Zyrtarët po shikojnë shkakun e përsëritjes së sëmundjes, raporton BBC.

Jeong Eun-kyeong, drejtori i Qendrave Koreane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (KCDC), thotë se virusi mbase mund të jetë riaktivizuar në vend se të ketë ndodhur sërish infektimi i këtyre pacientëve.

Ekzistojnë gjithashtu shqetësime se testet laboratorike po tregojnë rezultate të gabuara.

Më 11 prill Koreja e Jugut kishte raportur për 91 raste të tilla.

E pyetur lidhur me këto raste, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tha të shtunën se po shqyrton raportet e disa pacientëve me COVID-19, të cilët në testin e dytë dolën pozitivë edhe pse më parë kishin dalë si negativë.

"Këto raste ne po i shqyrtojmë për së afërmi me ekspertët tanë klinikë dhe po punojmë shumë për të marrë më shumë informacione për ato raste individuale. Është e rëndësishme që kur grumbullohen mostrat e testimit nga pacientët e dyshuar, të ndiqen procedurat ashtu siç duhet", thotë OBSH-ja.

Sipas udhëzimeve të OBSH-së për menaxhimin klinik, një pacient mund të lirohet nga spitali pas dy rezultateve të njëpasnjëshme negative me distancë kohore të testimit të paktën 24 orë.

Sipas OBSH-së te rastet me simptoma të buta, ekziston një periudhë prej rreth dy javësh midis fillimit të simptomave dhe shërimit klinik të pacientëve.

XS
SM
MD
LG