Ndërlidhjet

Naser Sahiti, rektor i ri i Universitetit të Prishtinës


Universiteti i Prishtinës.

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” njoftoi se me shumicë votash ka zgjedhur, profesor Naser Sahitin, rektor të ri të Universitetit.

Në një konferencë për media, kryetari i Këshillit Drejtues të UP-së, Ujkan Bajra, tha se profesor Sahiti ka marrë 7 vota të anëtarëve të Këshillit Drejtues ndërsa dy kandidatët tjerë, Faton Berisha 2 vota dhe Blerim Rexha asnjë votë.

“Nuk kemi pasur presione asnjëri nga anëtarët e Këshillit Drejtues, megjithatë në bazë të prezantimit dhe intervistave, ky Këshill i ka dhënë besimin profesor Sahitit të udhëheq me Universitetin gjatë katër viteve të ardhshme”, ka thënë Bajra.

Bajra tha se dëshiron që kjo të jetë hera e fundit që rektori zgjedhet nga ana e Këshillit Drejtues, pasi siç tha, e konsideron të arsyeshme që ky proces të zhvillohet nga ana e njësive akademike.

Ndërsa rektori Sahiti iu tha gazetarëve se prioritetet e tij do të jenë ngritja e cilësisë në procesin e mësimdhënies, përmirësimi i cilësisë dhe ngritja e aktiviteteve në hulumtimet shkencore.

XS
SM
MD
LG