Ndërlidhjet

Kush është Dejan Jankoviq?


Dejan Jankoviq
Dejan Jankoviq

I shpërblyer me Medalje të Trimërisë nga Shërbimi Policor i Kosovës në vitin 2006, si dhe Medaljen Semper Fidelis në vitin 2012 nga drejtori i Përgjithshëm i PK-së, Dejan Jankoviq, nga Shtërpca, filloi karrierën e tij në zbatimin e ligjit në vitin 2000, sipas biografisë së tij zyrtare. Ai ka punuar në stacionin policor në Shtërpcë në disa njësi dhe pozita.

Në fillim të vitit 2003 ai u bë kapiten dhe komandant stacioni me detyrën për të përgatitur stacionin për tranzicionin nga UNMIK-u te Shërbimi Policor të Kosovës.

Jankoviq shërbeu në pozitat si zëvendëskomandant i stacionit të Gjilanit e pastaj shef i Njësisë Rajonale të Trafikut në këtë qytet.

Në 2005 mori postin e komandantit rajonal në Gjilan. Sipas biografisë zyrtare, në këtë pozitë nuk ka qëndruar gjatë sepse “i mbijetoi një sulmi me armë teksa po kthehej nga puna, ndërsa lëndimet e marra nuk ishin të rrezikshme për jetën”.

Pas shërimit, më 2006 Jankoviq u emërua zëvendësministër në Ministrinë e Punëve të Brendshme të sapokrijuar, ku qëndroi deri në janarin e vitit 2008.

Më 2009 u emërua në pozitën e zëvendësdrejtorit të Përgjithshëm për Resurse të Policisë së Kosovës.

Sipas biografisë, Jankoviq diplomoi në nivelin bachelor për Menaxhim Biznesi në Universitetin "Union", dhe më vonë edhe në studimet master. Më 2004, u diplomua në Kolegjin për Studime Ndërkombëtare të Sigurisë “Liderët e Shekullit 21”, në George C. Marshall, Qendra Evropiane për Studime të Sigurisë, në Gjermani. Po ashtu në të njëjtën qendër më 2007 u diplomua në Programin e Lartë Ekzekutiv.

XS
SM
MD
LG