Ndërlidhjet

Tingujt tradicionalë

  • RFE /RL
Rruga Kharabat në Kabul ka qenë dikur zemra e muzikës tradicionale të Afganistanit. Por, vitet e luftës, emigracioni dhe pushteti taleban, që ndalon dhe dënon çdo formë të muzikës instrumentale, kanë shpërbërë trashëgiminë muzikore të këtij vendi. Muzikantët e dikurshëm të Kharabatit tani janë në kërkim të mundësive për të rimarrë vendin në kulturën e sotme, e cila dita – ditës po ndryshon.
XS
SM
MD
LG