Ndërlidhjet

JAGODINA


Ish kryeministri i Kosovës Bajram Rexhepi deklaroi se Kuvendi i Kosovës do shpallë pavarësinë, ndërsa veriu i Kosovës do të ketë autonomi të gjerë brenda Kosovës së pavarur.
"Mund të presim më së shumti dy ose tre muaj, dhe pastaj nëse Rusia i vë veto ndaj planit të Ahtisaarit, siç edhe pritet, Kuvendi i Kosovës do të shpallë pavarësinë", ka thënë nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës në një intervistë për televizionin serb Palma Plus.
Sipas Rexhepit, sapo Kuvendi i Kosovës të shpallë pavarësinë, Shtetet e Bashkuara dhe disa vende anëtare të Bashkimit Evropian do ta njohin Kosovën e pavarur.
"Jemi të vetëdijshëm se problem do të jetë integrimi i veriut të Kosovës në sistemin kosovar, andaj oferta jonë për njerëzit që jetojnë në veri të Ibrit do të jetë autonomia substanciale brenda Kosovës së pavarur", ka thënë Bajram Rexhepi.
XS
SM
MD
LG