Ndërlidhjet

BEOGRAD


Përfaqësuesi i Rusisë në Treshen negociatore për Kosovën, Aleksandar Botsan-Kharchenko e ka kundërshtuar deklaratën e Shteteve të Bashkuara për Kosovën.
"Absolutisht nuk e mbështes këtë lloj qëndrimi dhe mesazhi nga Shtetet e Bashkuara. Nuk e pritja këtë nga Shtetet e Bashkuara në kohën kur kanë filluar bisedimet", ka thënë Kharchenko për shtypin e Beogradit. "Pres që Amerika t'i mbështesë negociatat dhe kërkimin për një zgjidhje kompromisi. Komentet e Shteteve të Bashkuara se do ta mbështesin Kosovën e pavarur, sigurisht që nuk janë mesazhe të mbështetjes" e transmeton Reuters të dërguarin rus.
Kharchenko gjithashtu ka thënë se 10 dhjetori "është afat vetëm për Treshen, dhe jo për negociatat".
XS
SM
MD
LG