Ndërlidhjet

MOSKË


Presidenti rus Vladimir Putin ka mbështetur sot kandidaturën e zëvendëskryeministrit të parë, Dimitry Medvedev, për garën presidenciale të marsit 2008.
"E njoh Medvedevin për më shumë se 17 vjet. Kemi punuar ngushtë gjatë gjithë këtyre viteve dhe e mbështes plotësisht këtë zgjedhje", tha Putin.
Medvedev, 42 vjec për tre vjet ka qenë shefi i kabinetit të Putinit, kurse aktualisht përvec postit në qeveri është dhe kryesues i gjigantit Gazprom.
Medvedev njihet si politikani që rrallë i ka bërë publike qëndrimet e tij politike. Në Forumin Ekonomik Botëror në Davos të Zvicrës, në fillim të këtij viti, Medvedev ka folur dhe për Kosovën.
"Besojmë se ky problem nuk mund të zgjidhet i izoluar nga konflikte te tjera të ngrira. Mekanizmat që do përdoren për zgjidhjen e këtij problemi duhet të përdoren ose së paku propozohen dhe për vende të tjera me konflikte të ngjashme", tha Medvedev.
Kandidatura e Medvedevit i dha fund spekullimeve rreth kandidatit presidencial që do merrte mbështetjen e Putinit.
XS
SM
MD
LG