Ndërlidhjet

LISBONË


Liderët e Bashkimit Evropian sot në Lisbonë do ta nënshkruajnë marrëveshjen e re për reformimin e institucioneve qeverisëse të BE-së. Kjo marrëveshje e zëvendëson Kushtetutën e propozuar më parë, e cila ishte refuzuar nga votuesit në Francë dhe në Holandë, në referendume, që u mabjtën para dy vitesh. Sipas marrëveshjes, BE-ja do ta ketë presidentin me mandat më të gjatë dhe shefin e politikës së jashtme me më shumë të drejta. Poaashtu, parashihen më shumë të drejta për paralmentet e vendeve anëtare dhe neni për dalje, në mënyrë që shteteve uë bëhet e mundshme që të largohen nga BE-ja.
XS
SM
MD
LG