Ndërlidhjet

LUBJANË


Ministri slloven i Mbrojtjes, Karel Erjavec tha se prioritete të Sllovenisë, gjatë periudhës që do ta kryesojë presidencën e BE-së, do të jenë "stabiliteti dhe perspektiva e vendeve në Ballkanin perëndimor, zhvillimi i mëtejmë i kapaciteve ushtarake dhe civile të BE-së, si dhe bashkëpunimi me aktorët botërorë, siç janë, Kombet e Bashkuara dhe NATO-ja".
Ai theksoi se "në krye të agjendës gjithsesi do të jetë Kosova", duke shpjeguar se situata në Kosovë është e ndjeshme, pasi nga Kosova varet stabiliteti i Ballkanit Perëndimor.
XS
SM
MD
LG