Ndërlidhjet

UASHINGTON


Një studim i ekspertëve të Akademisë ushtarake amerikane, West Point, thotë se pjesa më e madhe e luftëtarëve të Al-Kaidës janë nga Arabia Saudite dhe Libia dhe se shumica e tyre janë të moshës studentore. Raporti thotë se 41% e luftëtarëve të Al-Kaidës ishin nga Arabia Saudite. Sipas përpiluesve, ky studim është bazuar në më se 600 raste të tubuara nga Al-Kaida në Irak dhe të zënë nga trupat amerikane gjatë muajit tetor të këtij viti.
XS
SM
MD
LG