Ndërlidhjet

MOSKË


Ish disidenti sovjetik Vladimir Bukovsky ka humbur të gjitha mundësitë për të kandiduar në zgjedhjet presidenciale ruse të marsit. Gjykata Kushtetuese vendosi kundër kandidaturës së tij.
Arsyetimi i gjykatës lidhet me faktin se Bukovski nuk ka jetuar në Rusi gjatë 10 viteve të fundit.
Bukovski ka jetuar në Britani që kur iu lejua të largohej nga Bashkimi Sovjetik në vitin 1976 pas vitesh të tëra në kampet e punës dhe spitalet psikiatrike.
Bukovski e cilësoi vendimin si "politik".
XS
SM
MD
LG