Ndërlidhjet

BEVËRLI HILLS


Filmat e kandiduar këtë vit për cmimin Oscar në kategorinë e filmit të huaj më të mirë janë kryesisht filma historikë.
Kinemaja kazake, e cila për herë të parë arrin në këto nivele, konkurron me një film për jetën e prijësit mongol Xhengis Khan. Temat nga Lufta e Dytë Botërore i trajtojnë filmat polak dhe austriak. Filmi izraelit në garë bën fjalë për ditët para tërheqjes së trupave të Izraelit nga Libani.
Filmi rus trajton fatin e një të riu cecen të akuzuar për vrasjen e babait rus që e ka birësuar.
XS
SM
MD
LG