Ndërlidhjet

LISBONË


Ministri i Jashtëm Luis Amado tha se Portugalia pret që të shohë se si do të zhvillohen ngjarjet lidhur me shpalljen e deklaratës së pavarësisë së Kosovës.
"Ne do të presim të shohim se kur dhe në çfarë mënyre do të shpallet pavarësia", tha Amado.
Ai tha se "duhet të ekzistojë një qëndrim i përbashkët i Bashkimit Evropian" dhe shtoi se "për këtë çështje është punuar gjatë presidencës së Portugalisë në BE-në, dhe këtë synim e mban edhe presidenca sllovene".
XS
SM
MD
LG