Ndërlidhjet

Shpresat e afganëve tek eksporti i rrushit të thatë

Provinca Kandahar e Afganistanit eksportoi 10.000 tonë rrush të thatë vitin e kaluar. Shumë nga përpunuesit e rrushit ende përdorin teknika tradicionale gjatë procesit të terjes për të arritur te produkti final.

Rrushi i thatë është një nga burimet e pakta të mbetura që sjellin të ardhura në vend, i cili aktualisht po përjeton një krizë ekonomike dhe humanitare nën sundimin taliban.

(Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG