Ndërlidhjet

Një imazh më ndryshe i gruas armene

  • RFE /RL
Fotografja armene, Anahit Hayrapetyan beson me shumë pasion në ndikimin që ka fotografia në fuqizimin e gruas. Së bashku me fotografët e njohur armenë, Nazik Armenakyan dhe Anush Babajanyan, ajo themeloi 4Plus, një iniciativë për të fotografuar gratë dhe për t’i përkrahur ato në punët që bëjnë, përmes organizimit të ekspozitave, trajnimeve, dhe punëtorive të ndryshme. Treshja gjithashtu duan që ta ndërrojnë perceptimin për gruan në Armeni, në mënyrën se si portretizohen ato nëpër fotografitë e tyre. Të drejtat autoriale të fotografive i takojnë ‘4Plus’.
Trego më shumë

Anush Grigoryan është një femër armene, 19 vjeçare, me profesion boksiere.  Në moshën 9 vjeçare ajo kishte vendosur se çka do të bëhej kur të rritej, dhe që nga atëherë, nuk i ka ndalur asnjëherë ushtrimet. Ajo shpreson të marrë pjesë në Lojërat Olimpike Verore të vitit 2016.  
1

Anush Grigoryan është një femër armene, 19 vjeçare, me profesion boksiere.  Në moshën 9 vjeçare ajo kishte vendosur se çka do të bëhej kur të rritej, dhe që nga atëherë, nuk i ka ndalur asnjëherë ushtrimet. Ajo shpreson të marrë pjesë në Lojërat Olimpike Verore të vitit 2016.
 

 Një grua myslimane qëndron para shtëpizës së saj, në të cilën e përgatitë bukën. Ky objekt ishte ndërtuar prej gurit, nga ana e Kishës që ndodhet në të majtë.  
2

 Një grua myslimane qëndron para shtëpizës së saj, në të cilën e përgatitë bukën. Ky objekt ishte ndërtuar prej gurit, nga ana e Kishës që ndodhet në të majtë.
 

Një grua duke e rregulluar një autobus, në të cilin do t’i duhet të jetojë me vajzën e saj të vogël, pas divorcimit nga burri.  
3

Një grua duke e rregulluar një autobus, në të cilin do t’i duhet të jetojë me vajzën e saj të vogël, pas divorcimit nga burri.
 

"Tikush" është një nga gratë e pakëta që është taksiste në Armeni.   
4

"Tikush" është një nga gratë e pakëta që është taksiste në Armeni. 
 

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG