Ndërlidhjet

Beslan: Tri ditë terror

Mijëra njerëz janë tubuar në gërmadhat e shkollës në qytetin Beslan, në pjesën jugore të Rusisë, për t’i përkujtuar viktimat e sulmit para 10 vitesh, me ç’rast u vranë 334 vetë, përfshirë 186 nxënës. Më 1 shtator 2004, kryengritësit islamikë i rrëmbyen më se 1100 nxënës dhe arsimtarë në ditën e parë të shkollës, duke kërkuar tërheqjen e trupave nga Çeçenia fqinje.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG