Ndërlidhjet

Ndikimi i diplomacisë së Ditës D në gjeopolitikë

Franca do të presë liderët botërorë, përfshirë presidentin ukrainas, Volodymyr Zelensky, për të shënuar 80-vjetorin e Ditës D, apo zbarkimin e trupave aleate në Normandi. Rusia nuk është ftuar në përkujtimet e 6 qershorit për shkak të luftës së saj të vazhdueshme në Ukrainë. Ceremonitë nderojnë ushtarët që luftuan dhe vdiqën gjatë zbarkimit të aleatëve të vitit 1944 që kontribuuan në humbjen e Gjermanisë naziste. Por, me kalimin e viteve, tubimet kanë marrë një dimension diplomatik me krerët e shteteve të mbledhur së bashku për të trajtuar çështje të nxehta gjeopolitike.

(Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG