Ndërlidhjet

Fermerët ukrainas rrezikojnë jetën e tyre, ndërsa afrohet kriza globale e ushqimit

Pamundësia e Ukrainës për të transportuar miliona tonelata drithë dhe produkte të tjera bujqësore në mes të pushtimit të Rusisë, e ka përkeqësuar një krizë globale ushqimore. Vendi është eksportues i madh i vajrave të farave, misrit dhe grurit, por lufta dhe bllokimi i porteve të Ukrainës nga Rusia kanë ndalur një sasi të konsiderueshme të eksportit. Ndërsa udhëheqësit e Ukrainës kërkojnë mënyra për të eksportuar prodhimin bujqësor të vendit, fermerët e saj përballen me kushte të rrezikshme si rezultat i konfliktit të vazhdueshëm.


Shfaq më shumë

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG