Ndërlidhjet

Ulpiana Fest - ngjarja që synon promovimin e trashëgimisë kulturore të Kosovës

Një festival i mbajtur në Parkun Arkeologjik të Ulpianës për dy ditë radhazi u ofroi pjesëmarrësve një pamje të rrallë të jetës në antikitet me shpresën për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e trashëgimisë kulturore e historike të Kosovës. Në gushtin e vitit 2023, një ekip ekspertësh ndërkombëtarë dhe vendas zbuluan një mozaik të Perandorit Justinian (527–565 pas Krishtit) kushtuar gruas së tij Theodora Urbs Dardaniae (Qyteti i Dardanisë). Është një nga përkushtimet e pakta latine të çiftit perandorak në botën e vonë romake.

(Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG