Ndërlidhjet

Fidel Castro (1926-2016), një jetë në fotografi

Fidel Castro, njeriu që e udhëhoqi Kubën për afro pesë dekada, ka vdekur në moshën 90-vjeçare. Pasi e pati marrë pushtetin në kryengritjen komuniste në vitin 1959, Castro ka shërbyer si kryeministër ose president i këtij ishulli në Karaibe, për afro 50 vjet, duke e mbijetuar invadimin ushtarak të mbështetur nga Shtetet e Bashkuara, pastaj sanksionet ekonomike amerikane, izolimin diplomatik, shkatërrimin e Bashkimit Sovjetik, ish-sponzorizues kryesor i tij, e të tjera. Ai, po ashtu ka luajtur rol qendror në sjelljen e botës në teh të luftës atomike gjatë krizës raketore kubane. Gjatë periudhës së sundimit të tij në Kubë, janë ndërruar 10 presidentë amerikanë.
Trego më shumë

Fidel Castro si një aktivist i ri marksist në vitin 1953.
1

Fidel Castro si një aktivist i ri marksist në vitin 1953.

I rrethuar nga anëtarët e lëvizjes së tij majtiste guerile, Castro (në mes) shihet mes turmave në Cienfuegos menjëherë pas rrëzimit të diktatorin kuban, Fulgencio Batista, më 1959.
2

I rrethuar nga anëtarët e lëvizjes së tij majtiste guerile, Castro (në mes) shihet mes turmave në Cienfuegos menjëherë pas rrëzimit të diktatorin kuban, Fulgencio Batista, më 1959.

Castro (në mes) duke mbajtur fjalim në Havana më 1959. Kurse në të dy anët janë shokët e tij revolucionarë Camilo Cienfuegos (djathtas) dhe Ernesto Che Guevara (majtas).
3

Castro (në mes) duke mbajtur fjalim në Havana më 1959. Kurse në të dy anët janë shokët e tij revolucionarë Camilo Cienfuegos (djathtas) dhe Ernesto Che Guevara (majtas).

Castro vendos një kapele ruse, të llojit chapka, pranë Moskës, gjatë një vizite zyrtare në Bashkimin Sovjetik, në janar 1964.
4

Castro vendos një kapele ruse, të llojit chapka, pranë Moskës, gjatë një vizite zyrtare në Bashkimin Sovjetik, në janar 1964.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG