Ndërlidhjet

Greta Thunberg gjobitet për mosbindje në një protestë për klimën


Greta Thunberg.
Greta Thunberg.

Greta Thunberg është shpallur fajtore dhe është dënuar për mosbindje të urdhrit policor për t’u larguar nga një protestë për klimën në qytetin e Malmos, muajin e kaluar.

Aktivistja suedeze për klimën është deklaruar e pafajshme.

“Veprimet e mia janë të justifikueshme”, i ka thënë ajo gjykatës, sipas gazetës Sydsvenskan.

Gjoba ndaj saj do të bazohet në të hyrat që i ka Thunberg.

Ajo ka qenë pjesë e një grupi të protestuesve që e kanë bllokuar një rrugë për kamionët e ngarkuar me naftë.

Thunberg është akuzuar për mosbindje kur policia i ka dhënë urdhër.

“Unë besoj që jemi në një urgjencë që kërcënon jetën, shëndetin dhe pronën”, ka thënë ajo para gjykatës, duke shtuar se “numër pafund i njerëzve”, janë në rrezik.

XS
SM
MD
LG