Ndërlidhjet

Dyshimet për falsifikime për kontratën 8.4 milionëshe me Ushtrinë


Dyshimet për falsifikime për kontratën 8.4 milionëshe me Ushtrinë
Ju lutem prisni

No media source currently available

0:00 0:30:25 0:00

Ministria e Mbrojtjes në Kosovë më 2 dhjetor tha se është palë e dëmtuar sa i përket tenderit për furnizim me ushqim të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), të cilin e pati fituar kompania “Beni Dona Plast”. Sipas njoftimit, kjo ministri “kishte rekomanduar mosdhënien e këtij tenderi kompanisë 'Beni Dona', por Organi Shqyrtues i Prokurimit, si organ vendimmarrës dhe përfundimtar në çështjet e prokurimit, kishte vendosur në favor të 'Beni Dona'-s. Lidhur me këtë çështje, në korrik të vitit 2021 kishte raportuar emisioni "Iustitia", prodhim i Radios Evropa e Lirë dhe Betimi për Drejtësi. Për furnizimin e FSK-së me ushqim, tri herë rresht është zgjedhur një kompani, ndërsa herën e katërt dhe përfundimisht kontratën e ka fituar “Beni Dona Plast”. Për këtë të fundit janë ngritur dyshime se ka falsifikuar ISO certifikatat në dosje të tenderit. Ju risjellim hulumtimin e emisionit "Iustitia".

Ministria e Mbrojtjes në Kosovë më 2 dhjetor tha se është palë e dëmtuar sa i përket tenderit për furnizim me ushqim të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), të cilin e pati fituar kompania “Beni Dona Plast”. Sipas njoftimit, kjo ministri “kishte rekomanduar mosdhënien e këtij tenderi kompanisë 'Beni Dona', por Organi Shqyrtues i Prokurimit, si organ vendimmarrës dhe përfundimtar në çështjet e prokurimit, kishte vendosur në favor të 'Beni Dona'-s. Lidhur me këtë çështje, në korrik të vitit 2021 kishte raportuar emisioni "Iustitia", prodhim i Radios Evropa e Lirë dhe Betimi për Drejtësi. Për furnizimin e FSK-së me ushqim, tri herë rresht është zgjedhur një kompani, ndërsa herën e katërt dhe përfundimisht kontratën e ka fituar “Beni Dona Plast”. Për këtë të fundit janë ngritur dyshime se ka falsifikuar ISO certifikatat në dosje të tenderit. Ju risjellim hulumtimin e emisionit "Iustitia".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG