Ndërlidhjet

Një dekadë pas katastrofës në Fukushima

Më 11 mars, 2021 shënohet dhjetëvjetori i katastrofës bërthamore në Fukushima të Japonisë, që u shkaktua nga një tërmet dhe cunami. Tre reaktorët në centralin bërthamor të Fukushimës në Japoni u dëmtuan, që çoi në aksidentin e dytë më të madh bërthamor në histori.
Cunami që goditi centralin bërthamor shkaktoi rrjedhje radioaktive. Si pasojë e kësaj katastrofe, mbi 470.000 persona u evakuuan nga shtëpitë e tyre dhe afro 18.500 njerëz kanë vdekur ose janë zhdukur nga cunami.Trego më shumë

XS
SM
MD
LG