Ndërlidhjet

Kriza politike vë “në gjumë” linjat e trenave


Kriza politike vë “në gjumë” linjat e trenave
Ju lutem të prisni

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Në Kosovë nga fillimi i këtij muaji janë ndërprerë për qarkullimi të gjithë trenat në linjën e Pejës dhe atë të Hanit të Elezit. Ndërprerja e këtyre linjave është bërë për shkak, siç, thuhet mungesës së mjeteve financiare, të cilat është dashur të sigurohen nga Qeveria e Kosovës. Sipas autoriteteve hekurudhore, që nga ndarja e hekurudhave të Kosovës në vitin 2011, vlera e mjeteve prej 1.8 milion euro në vit nuk janë mbuluar nga ana e Qeverisë. Nga kjo periudhë, shtator 2011, janë rreth 5 milionë euro shpenzime të cilat ndërmarrja i ka mbuluar nga buxheti i saj.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG