Ndërlidhjet

Për shkak të vizës nuk arrita të...


Për shkak të vizës nuk arrita të...
Ju lutem prisni

No media source currently available

0:00 0:21:52 0:00

Me gjithë optimizmin që qytetarët e Kosovës kishin për lëvizje të lirë në zonën Schengen, dy takime të grupit punues për viza të Këshillit të BE-së, ku çështja e liberalizimit të vizave ishte temë diskutimi, sollën edhe një zhgënjim tjetër.   Pritjet në BE ishin që hapat formalë të kryhen deri në fund të vitit dhe pastaj të caktohet data e hyrjes në fuqi të vendimit.  Por, të enjten skadoi afati për vendet e BE-së që me të ashtuquajturën procedurë të heshtur, t'i paraqesin vërejtjet e tyre në lidhje me propozimin e Çekisë për liberalizimin e vizave për Kosovën.  Çfarë humbin qytetarët e Kosovës në mungesë të vizave, është tema e këtij episodi të Libertas, podkast i Radios Evropa e Lirë.

Me gjithë optimizmin që qytetarët e Kosovës kishin për lëvizje të lirë në zonën Schengen, dy takime të grupit punues për viza të Këshillit të BE-së, ku çështja e liberalizimit të vizave ishte temë diskutimi, sollën edhe një zhgënjim tjetër.

Pritjet në BE ishin që hapat formalë të kryhen deri në fund të vitit dhe pastaj të caktohet data e hyrjes në fuqi të vendimit.

Por, të enjten skadoi afati për vendet e BE-së që me të ashtuquajturën procedurë të heshtur, t'i paraqesin vërejtjet e tyre në lidhje me propozimin e Çekisë për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Çfarë humbin qytetarët e Kosovës në mungesë të vizave, është tema e këtij episodi të Libertas, podkast i Radios Evropa e Lirë.

XS
SM
MD
LG