Ndërlidhjet

Lufta e Parë Botërore: Skena të jetës dhe vdekjes

Në orën 11:00, në Francë më 11 nëntor, 1918 – ora e 11 e ditës së 11 të muajit të 11-të – armët e Luftës së Parë Botërore pushuan së shtëni. Pas pothuajse më shumë se katër vjet luftë brutale, ku mbi 16 milionë ushtarakë dhe civilë u vranë, një armëpushim hyri në fuqi.
Lufta ndryshoi harta, prezantoi metoda të tmerrshme të luftës dhe ndryshoi balancën gjeopolitike të pushtetit me dhënien fund të perandorive dhe krijimin e republikave të pavarura demokratike në Evropë.
Këto fotografi paraqesin skena nga ajo që dikur quhej “lufta për t’i dhënë fund të gjitha luftërave”.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG