Ndërlidhjet

Macron dhe Le Pen me rezultate të dobëta në zgjedhjet rajonale


Emmanuel Macron dhe Marine Le Pen

E djathta ekstreme në Francë, e udhëhequr nga Marine Le Pen, nuk arriti të fitojë asnjë rajon në rundin e dytë të zgjedhjeve rajonale, që u mbajt të dielën, tregojnë rezultatet paraprake.

Ngjashëm dobët doli edhe partia në pushtet e presidentit Emmanuel Macron.

Në shënjestër të partisë së Le Penit, Tubimi Kombëtar, ishte rajoni Provons (Provence), por kandidati i partisë së saj, Thierry Mariani, humbi kundrejt kandidatit republikan, Renaud Muselier.

Partia e Macronit, Republika në Marshim, po ashtu nuk arriti të fitojë asnjë rajon. Ajo performoi dobët edhe në rundin e parë të zgjedhjeve, që u mbajt javën e kaluar.

Kjo është hera e parë që partia e Macronit merr pjesë në zgjedhje rajonale, pasi herën e fundit kur janë mbajtur ato, më 2015, ajo nuk ka ekzistuar.

Pjesëmarrja në zgjedhje ishte e ulët - vetëm një e treta e qytetarëve me të drejtë vote, votuan.

Zgjedhjet u vëzhguan nga afër, pasi zgjedhjet presidenciale mbahen pas më pak se një viti.

Macron dhe Le Pen u përballën me njëri-tjetrin në zgjedhjet presidenciale të vitit 2017.

Sidoqoftë, rezultati i zgjedhjeve rajonale solli fitore për Republikanët, që janë konservatorë tradicionalë, dhe Partinë Socialiste, pasi arritën të ruajnë kontrollin në disa rajone.

XS
SM
MD
LG