Ndërlidhjet

'Marshi i Lirisë' në Hungari, thirrje për reforma arsimore dhe ndryshime politike

Mijëra studentë dhe kundërshtarë të tjerë të administratës së kryeministrit Viktor Orban, morën pjesë në një "marsh lirie" kundër Qeverisë në Budapest, më 15 mars, duke bërë thirrje për reforma arsimore dhe ndryshim në kulturën politike të vendit të Evropës Qendrore. Protestat përkonin me një festë kombëtare që përkujtonte 175-vjetorin e kryengritjes së pasuksesshme të Hungarisë më 1848, kundër sundimit të Habsburgëve.

(Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG