Ndërlidhjet

Përvjetori i 75-të i "Natës së Kristaltë"

Më 9 dhe 10 nëntor 1938, zyrtarët nazistë nxitën trazirat që rezultuan në djegien e më shumë se 200 sinagogave, përdhosjen e varrezave hebraike, rrahjeve të panumërta dhe shkatërrimin e dritareve të bizneseve dhe sinagogave të 7,500 hebrenjve në Gjermani dhe Austri. Xhamat e thyer në rrugë dukeshin si kristale, prej nga edhe e mori emrin "Nata e kristaltë" (Kristallnacht). Ngjarja u mbulua gjerësisht nga shtypi ndërkombëtar dhe sulmet e koordinuara naziste ndaj hebrenjve, tronditën mbarë botën.

Shfaq më shumë

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG