Ndërlidhjet

Festimi i Nevruzit nëpër botë

Festa e Nevruzit, apo Viti i Ri Persian, shënohet më 20 dhe 21 mars dhe bie në ekuinoksin pranveror. Nevruzi festohet në mesin e myslimanëve në Kosovë, në Azinë Qendrore, Kaukaz dhe në Lindjen e Mesme, dhe simbolizon dashurinë, pjellorinë dhe ringjalljen shpirtërore duke shpërndarë mesazhe shprese.

(Përgatiti: Syzanë Paçarizi)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG