Ndërlidhjet

Protesta artistike kundër luftës në Ukrainë

Të armatosur me një arsenal ngjyrash, artistë grafitesh nëpër botë po protestojnë kundër pushtimit të Ukrainës nga Rusia, duke pikturuar art dhe murale provokuese rrugore kundër luftës. Disa artistë po përdorin mënyra novatore për t’iu ndihmuar ukrainasve të prekur nga lufta, nëpërmjet kodeve QR, të cilat i mundësojnë publikut të skanojnë grafitet për të bërë donacione. Përderisa disa njerëz i konsiderojnë grafitet shkarravina, shumë prej krijuesve të tyre i shohin ato si formë demokratike arti, e cila u jep zë atyre që nuk kanë. Kur realizohen si duhet, grafitet mund të ngritin vetëdijen për çështjet sociale, politike dhe mjedisore.

(Përgatiti: Trim Haliti)


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG