Ndërlidhjet

Qentë në kërkim të koronavirusit

Në mbarë botë, autoritetet po trajnojnë qentë për të zbuluar koronavirusin e ri. Kjo formë e detektimit të COVID-19 (sëmundjen që e shkakton koronavirusi) po përdoret në shumë vende të botës përfshirë në Rusi, Finlandë, Gjermani dhe Mbretëri të Bashkuar. Sipas zyrtarëve, qentë mund të detektojnë koronavirusin edhe nëse në një person, prania e këtij virusi është e ulët. Zyrtarët thonë se qentë bëjnë zbulimin e viruseve më shpejt sesa laboratorët.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG