Ndërlidhjet

Refugjatët hebrenj hasidikë të Ukrainës gjejnë strehim në Hungari

Pasi Rusia nisi pushtimin e saj më 24 shkurt, hebrenjtë hasidikë ukrainas, ashtu sikurse miliona ukrainas të tjerë, u larguan nga vendi -- qartësisht skeptikë nga pretendimi i Rusisë se ajo po kërkonte të "de-nazifikonte" Ukrainën. Ata kërkuan strehim te familjet dhe organizatat bamirëse kudo që mundën. Një organizatë e tillë është edhe fshati humanitar “Machne Chabad”, i vendosur në brigjet e liqenit Balaton në Balatonoszod, Hungari.


Shfaq më shumë

XS
SM
MD
LG