Ndërlidhjet

Rumania shpall epidemi të fruthit


Një infermiere përgatit një vaksinë kundër fruthit. Fotografi ilustruese nga arkivi.
Një infermiere përgatit një vaksinë kundër fruthit. Fotografi ilustruese nga arkivi.

Ministria e Shëndetësisë e Rumanisë ka shpallur epidemi të fruthit në nivel kombëtar pas rritjes alarmante të rasteve në të gjithë vendin.

"Ministria shpall një epidemi kombëtare për të lehtësuar vaksinimin e fëmijëve mes 9 dhe 11 muajsh dhe të fëmijëve më të rritur që nuk janë vaksinuar ende", thuhet në një deklaratë të Ministrisë rumune të Shëndetësisë më 5 dhjetor.

Ndër tjerash, aty shtohet se ishin afër 2.000 raste të reja në 29 nga 41 qarqet e Rumanisë.

Rumania është përballur me rënie të vazhdueshme të numrit të fëmijëve të vaksinuar kundër fruthit, që është nxitur nga fushatat kundër vaksinimit të fëmijëve nëpër mediat sociale.

Lexoni edhe këtë: YouTube bllokon përmbajtjen kundër vaksinimit

XS
SM
MD
LG