Ndërlidhjet

Aeroporti i braktisur

  • RFE /RL
Gjatë ditëve të verës, në kohën e Bashkimit Sovjetik, Vladimir Prokopyev ishte njeri me angazhime. Në një ishull të paprekur në Liqenin Baikal, menaxheri i aeroportit mbikëqyrte arritjen e tre, e ndonjëherë edhe katër fluturimeve çdo ditë. Pastaj gjithçka ndaloi përnjëherë. Përderisa Vladimiri vazhdonte me detyrat e tij, ndodhi edhe zhbërja e Bashkimit Sovjetik.
Në realitetin e ri të tregut të lirë, mbështetja për shërbimet ajrore u zhduk dhe ndaloi ardhja e aeroplanëve në ishull. Por Vladimiri, tani 86 vjeç, është njeri i përgjegjshëm, që e do punën. Ai kishte një aeroport për ta mirëmbajtur, dhe gjatë 20 viteve të kaluara, duke shpresuar se fluturimet do të rikthehen, ai e ka vazhduar punën e tij.
Trego më shumë

Kjo është ndërtesa kryesore e Aeroportit Khuzhir, në ishullin Olkhon. Ana e majtë është pjesa ku presin udhëtarët, ndërsa ana e djathtë është banesa e Prokopyevit.
1

Kjo është ndërtesa kryesore e Aeroportit Khuzhir, në ishullin Olkhon. Ana e majtë është pjesa ku presin udhëtarët, ndërsa ana e djathtë është banesa e Prokopyevit.

Prokopyev duke e hapur pjesën “zyrtare” të ndërtesës së aeroportit.
2

Prokopyev duke e hapur pjesën “zyrtare” të ndërtesës së aeroportit.

Radio e aeroportit është ruajtur dhe funksionon në mënyrë të përkryer. Fotografi Petr Shelomovskiy thotë se përkushtimi i Prokopyevit ndaj punës së tij është tipik për një njeri që i përket periudhës së Bashkimit Sovjetik.  
3

Radio e aeroportit është ruajtur dhe funksionon në mënyrë të përkryer. Fotografi Petr Shelomovskiy thotë se përkushtimi i Prokopyevit ndaj punës së tij është tipik për një njeri që i përket periudhës së Bashkimit Sovjetik.
 

Vladimir (i ulur në qendër) me stafin e aeroportit, gjatë kohës kur ishte pilot. Ai e përfundoi karrierën e tij duke e pilotuar një “Tupolev TU-104”, një nga aeroplanët e parë të pasagjerëve në botë.
4

Vladimir (i ulur në qendër) me stafin e aeroportit, gjatë kohës kur ishte pilot. Ai e përfundoi karrierën e tij duke e pilotuar një “Tupolev TU-104”, një nga aeroplanët e parë të pasagjerëve në botë.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG