Ndërlidhjet

Tregtarët në veri mbyllin dyqanet

Furrat e bukës dhe shitoret në Mitrovicën Veriore janë mbyllur, të hënën, më 1 korrik. Në shenjë solidariteti, nuk po punojnë as objektet hoteliere, kafenetë, pompat e derivateve e as taksistët.
Shtatë muaj që nga vënia e taksës prej 1000 për qind për prodhimet nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, nga Qeveria e Kosovës, në Mitrovicën Veriore thonë se nuk ka më mall për shitje, veçanërisht: produkte të qumështit, miell, vaj dhe të tjera.
Autoritetet e Serbisë, më herët, në disa raste, kanë theksuar se veriu i Kosovës “po kërcënohet nga katastrofa humanitare”, ndërkohë që Prishtina zyrtare ka theksuar që bëhet fjalë për “krizë të inskenuar nga afaristët në veri të Kosovës, në bashkëpunim me Beogradin zyrtar”.

XS
SM
MD
LG