Ndërlidhjet

Kanadaja mban zgjedhjet parlamentare


Kryeministri i Kanadasë, Justin Trudeau.

Në Kanada mbahen sot zgjedhjet e parakohshme paralmentare.

Kryeministri Justin Trudeau i ka thirrur ato dy vjet para kohe, në përpjekje për të konfirmuar shumicën në Parlament.

Por, sondazhet e nxjerrin udhëheqësin liberal në garë të ngushtë me udhëheqësin konservator, Erin O’Toole.

Sipas tyre, Trudeau dhe O’Toole kanë rreth 31 për qind mbështetje, që do të thotë se edhe nëse Trudeau fiton, ka shumë të ngjarë që ai të formojë një Qeveri tjetër të pakicës, duke e lënë sërish të varur nga partitë tjera.

Trudeau i ka thirrur zgjedhjet muajin e kaluar, duke shpresuar se do të përfitojë nga trajtimi i pandemisë së koronavirusit dhe fushata e suksesshme e vaksinimit.

XS
SM
MD
LG