Ndërlidhjet

Serbia fitoi statusin e kandidatit


Boris Tadiq dhe Herman Von Rompuj
Bashkimi Evropian formalisht i ka ofruar Serbis&euml; statusin e kandidatit p&euml;r pranim n&euml; bllokun prej 27 shteteve evropiane.<br /> <br /> Mbr&euml;m&euml; von&euml;, n&euml; samitin e shefave t&euml; shteteve dhe qeverive t&euml; vendeve an&euml;tare t&euml; Bashkimit Evropian n&euml; Bruksel, &euml;sht&euml; arritur pajtueshm&euml;ria q&euml; Serbis&euml; t&rsquo;i jepet statusi i vendit kandidat.<br /> <br /> Megjithat&euml;, an&euml;tar&euml;simi mund t&euml; zgjas&euml; vite t&euml; t&euml;ra.<br /> <br /> Vendimin e shpalli presidenti i BE-s&euml;, Herman Van Rompoj, i cili theksoi se ky &euml;sht&euml; edhe rezultat i dialogut Beograd &ndash; Prishtin&euml;.<br /> <br /> <em>&ldquo;Ne sonte u pajtuam p&euml;r t&rsquo;i dh&euml;n&euml; Serbis&euml; statusin e vendit kandidat p&euml;r BE. Kjo &euml;sht&euml; nj&euml; e arritur e mrekullueshme dhe &euml;sht&euml; rezultat i p&euml;rpjekjeve t&euml; demonstruara nga t&euml; dy pal&euml;t n&euml; dialogun nd&euml;rmjet Beogradit dhe Prishtin&euml;s&quot;.<br /> <br /> &quot;Shpresoj se kjo do ta inkurajoj Serbin&euml; p&euml;r nd&euml;rmarrjen e p&euml;rpjekjeve t&euml; m&euml;tejshme me synim q&euml; t&rsquo;i plot&euml;soj kriteret politike dhe ekonomike p&euml;r an&euml;tar&euml;sim n&euml; BE. Poashtu, shpresoj se Beogradi do t&euml; vazhdoj ta mb&euml;shtes&euml; bashk&euml;punimin rajonal dhe marr&euml;dh&euml;niet e mira fqinj&euml;sore n&euml; Ballkanin Per&euml;ndimor&rdquo;,</em> tha Van Rompoj.<br /> <br /> T&euml; enjten, n&euml; Bruksel, shefja p&euml;r politik&euml; t&euml; jashtme e Bashkimit Evropian, Kethrin Eshton, ka shprehur mir&euml;njohje ndaj kryeministrit t&euml; Kosov&euml;s, Hashim Tha&ccedil;i, i cili po q&euml;ndron p&euml;r vizit&euml; zyrtare n&euml; Bruksel.<br /> <br /> Duke kujtuar at&euml; q&euml; e ka cil&euml;suar marr&euml;veshje historike nd&euml;rmjet Prishtin&euml;s dhe Beogradit, sa i p&euml;rket bashk&euml;punimit rajonal t&euml; t&euml; dyja pal&euml;ve, Eshton ka vler&euml;suar kontributin e kryeministrit kosovar, p&euml;r, si&ccedil; ka th&euml;n&euml;, vizionin dhe lidershipin e tij.<br /> <br /> <em>&ldquo;Kjo marr&euml;veshje do t&euml; thot&euml; se Kosova do t&euml; marr&euml; pjes&euml; dhe do t&euml; flas&euml; vet&euml; p&euml;r veten e saj n&euml; m&euml; shum&euml; se 35 forume t&euml; ndryshme rajonale. Kosova po ashtu do t&euml; jet&euml; n&euml; gjendje t&euml; n&euml;nshkruaj&euml; vet&euml; marr&euml;veshje. UNMIK-u tashm&euml; ka deklaruar se do t&rsquo;i l&euml;r&euml; k&euml;to t&euml; drejta p&euml;r Kosov&euml;n&rdquo;,</em> ka th&euml;n&euml; Eshton para gazetar&euml;ve n&euml; Bruksel. <strong>(f.b.)</strong>
XS
SM
MD
LG